Színes képek, gyerekzsivaj, mosoly az arcokon…


Lezárult az iskolánk által meghirdetett Hetedhét határban pályázat.
A szép számmal beérkezett pályaművekből rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitóján Hollósi Éva igazgatónő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az általános iskolai tanulók alkotásain érződik a természethez való kötődés, a mezőgazdaság iránti érdeklődés.
Iskolánk két 9. osztályos tanulójának előadása – Péter Alexandra szavalata és Balatoni Zoltán,
valamint a baki néptánc együttes tagjainak kalotaszegi legényese – színesítette a megnyitót. A zsűri a következő munkákat emelte ki az eredményhirdetésen: A képzőművészeti alkotások kategóriában
1. Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola 7. b osztályos tanulóinak, Sulyok Rebeka, Csiszár Nikolett, Gácsi Vivien, Sulyok Bálint, Laczkor Dániel magokból és fűszerekből készült kompozíciója (Megnézem)
2. Szelestei Általános Iskola 6. osztályos tanulójának, Vasvári Dánielnek a rajza (Megnézem)
3. A vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Porpáczi Tamás 5. osztályos diák szénrajza (Megnézem)
A helyezetteken kívül különdíjban részesültek a Rumi Óvoda Fejlesztő és Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola Gyermek- és Diákotthon tanulói, köztük Kovács Márton rajza, a szelestei Kovács Julianna munkája és Ásó Márk, a szombathelyi Brenner János Általános Iskola tanulója, aki fotókból készített összeállítást a mezőgazdaság múltjáról és jelenéről.
Meg kell említenünk a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsós növendékeinek lelkesedését, akik még annak ellenére is rengeteg színes alkotást küldtek be, hogy a pályázat a felső tagozaton tanulóknak szólt. Azonban a csillogó szemeknél, a vidám arcoknál nincs meggyőzőbb: jövőre az alsó tagozatos korosztály is lehetőséget kap a pályázatunkban.
A rövid dolgozat kategóriában
1. Szabó Levente, a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola tanulója (A dolgozat)
2. Bokor Léna, a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola diákja (A dolgozat)
Levente a családi gazdaságuk mindennapjait mutatta be, soraiból kitűnt, hogy érzelmileg mennyire kötődik az állatokhoz, igazi, vérbeli gazdapalántaként írta le az állattartás munkáit. Léna néhány tejtermék és a sajtkészítés rejtelmeibe avatta be az olvasóit. A dolgozatának az élvezetes stílusa, a munkafolyamatok részletes bemutatása emelte a munkájának az értékét. Köszönjük a felkészítő tanárok áldozatos munkáját, és bízunk abban, hogy jövőre is felkarolják a tanítványaik alkotókedvét.


Végezetül köszönet illeti a pályázat megvalósulását támogató szervezeteket.


Tekintsék meg a kiállítás megnyitásáról és az eredményhirdetésről készült fotogalériát is!