Lápi póc, cifra kölönte, doni durbincs…

Természettudományból versenyeztünk Szőcsénypusztán


2014. április 9-én került megrendezésre Somogy megye egy elrejtett falujában, Szőcsénypusztán a 2013/2014-es tanév természettudományos versenysorozatának döntője. A Széchenyi Zsigmond Szakközépiskola és Szakiskolában lebonyolított vetélkedőn az iskolánkat a 9. C osztályból három tanuló képviselte: Folta Ramóna, László-Simon Vivien és Péter Alexandra.

A megmérettetésre 33 csapat nevezett. Az előválogató feladat - a természetismereti totó - után 19 csoport jutott a középdöntőbe, ahol a versenyzőknek egy képzőművészeti alkotást kellett készíteni a természetről. A döntőbe végül 9 csapatot hívtak meg, köztünk a miénket is.

A szerdai versenyprogram délelőttjén az elméleti tudásukból kellett a diákoknak összemérni az erejüket. A délután pedig az ügyességről, a gyakorlati feladatokról szólt: egy akadálypályát kellett teljesíteniük a csapatoknak.

Az már a nap elején világossá vált, hogy a versenyfeladatok jelentős részében előnyük van azoknak a tanulóknak, akik erdészeti szakon vagy a középiskolában intenzívebben tanulnak biológiát. A sok állathang- és növényfelismerés, az activity a furcsa állatnevekkel… keményen megizzasztotta lányainkat.

A délutáni akadálypálya már jobban szakmába illett a rendész csapatunknak, a szépen teljesített feladatok hozták is a pontokat. Kiderült, hogy lányaink nagyon rutinosan dobnak célba, elbírják a rönköket, és nem ijednek meg az igencsak mozgásban lévő függőhídtól sem.

Az egész nap tartó küzdelem után szép eredmény született: döntőseink a 7. helyen végeztek.

Reméljük, hogy jövőre újra sikerül bejutnunk a legjobbak közé, és elmondhatjuk magunkról, hogy Szőcsénypusztára visszajáró versenyzők vagyunk. A 9. c osztályos rendész lányaink mindenképpen ezt szeretnék, mi pedig majd újra lelkesen szurkolunk nekik.

Gratulálunk az eredményhez!

Kovácsné Végh Judit
Kísérőtanár

GALÉRIA