SZKTV döntő Vépen


A Szakma Kiváló Tanulója Verseny idei döntőjének megrendezésére iskolánkban kerül sor 2016. április 13-15. között. A gödöllői elődöntőn részt vett 108 mezőgazdasági gépész szakiskolás közül 24-en jutottak a döntőbe, köztük Hajdu Gergő Tamás 11/B osztályos tanulónk. Az elmúlt években sorozatban iskolánk tanulói nyerték a versenyt. Ez nagy kihívást jelent, ugyanakkor ösztönzést is adhat egy újabb jó szerepléshez. A megmérettetésre 14 különböző mezőgazdasági szakiskolából érkeznek a diákok az ország egész területéről.
A versenyzőket kísérő tanárokat külön programok várják. Lehetőség nyílik szakmai megbeszélésekre, tapasztalatcserére, és szervezett gyárlátogatásra, gépbemutatóra is sor kerül.
Szerdán délelőtt ünnepélyes megnyitóval kezdődik a versenysorozat. Az első napon a tanulók szóbeli versenyen adnak számot szakmai elméleti tudásukról a versenybizottság előtt. A második nap következik a gyakorlati verseny. Ekkor különböző területeken kell jártasságukat bizonyítani a versenyzőknek: szántás, erőgép-karbantartás, rakodógép-kezelés szerepel a gyakorlati feladatok között.
Mindkét versenynapon a késő délutáni óráktól szervezett szabad programokon (pl. filmvetítés, sportolási lehetőségek) vehetnek részt a tanulók a kollégiumban és a tekézőben.
Pénteken délelőtt kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. Azért is érdemes lesz küzdeni a minél magasabb pontszámokért, mert a 71 % feletti eredményt elérők helyezéstől függetlenül automatikusan jeles szakmunkás bizonyítványt kapnak. Minden résztvevőnek jó és sikeres versenyzést kívánunk!

Őri Tamás