Szőcsénypuszta újratöltve…

A tavalyihoz hasonlóan, idén is meghirdetésre került a szőcsénypusztai középiskola által egy természettudományos versenysorozat. Az ország különböző területeiről összesen 28 csoport indult a megmérettetésen.
Az első forduló kérdéseit iskolánk 3 csapata is megoldotta (2 csapat a 10.C-ből, 1 pedig a 10.A-ból), és beküldte. A második forduló művészetekhez kapcsolódó feladatai (rajz és versírás a természetről) már kevésbé mozgatták meg a tanulóinkat, de szerencsére a 10.C két csoportja ezt is beküldte. Így, az első két forduló pontszámai alapján egy csapatunk utazhatott el a szőcsénypusztai döntőre, ahol már csak 9 csapat lehetett jelen
A lánycsapatnak (Folta Ramóna, László-Simon Vivien, Péter Alexandra) a tavalyihoz hasonló összetett versenyen kellett helytállni. Volt elméleti rész (madárhang felismerése, rövid kérdések a természettudományokból), némi kézműveskedés, és persze a jó kis akadálypálya. Tanulóinkra méltán lehetünk büszkék, hiszen újra bebizonyították, hogy van helyük ezen a versenyen is. Összesítésben a 6. helyet szerezték meg, ami a sok erdész szakközepes csapat között meglehetősen előkelőnek számít.
Gratulálunk, és jövőre veletek ugyanott…

KVJ