„Spirit”uális élményünk a sárvári Spirit szállodában

Úgy tartják, ha valami jó, az megérinti a szívet, ha valami szép, az megérinti a lelket.
Ez történt velünk is, amikor szakmai gyakorlat keretében - Savanyó Ferencné tanárnő szervezésének köszönhetően - 2014. március 6-án beléptünk a sárvári Spirit Termál Spa***** Superior szálloda előcsarnokába.
Lenyűgözően szép virágkompozíciók, különleges kialakítású belsőépítészeti megoldások látványa tárult elénk. A szálloda egy kedves munkatársnője, Kozó Krisztina kalauzolt végig bennünket, tőle tudtuk meg, hogy miből adódik a hotel elnevezése, ami egyben a filozófiáját is tükrözi: a négy őselem, a tűz, a víz, a föld és a levegő egységében megszülető ötödik elem, a lélek gyönyörűsége – a Spirit. Ez a varázs jelenik meg a szálloda minden egyes részletében, a színekben, az anyagokban, ami az egész épület harmóniáját, egyben luxusát is meghatározza.
Megtekintettük a szálloda Oázis wellness- és fürdőrészlegét, amely 22 medencével és pezsgőfürdővel kényezteti a vendégeket. Ami igazán különlegessé teszi ezt a gyógyvízre épülő fürdőkomplexumot, az a belső terek tágassága, a baldachinos nyugágyak, a professzionális szaunavilág.
Bepillanthattunk a vendégszobákba is, ahol különböző szobatípusoknál figyelhettük meg az iskolában megtanult elméleti ismereteket. Vezetőnk azt is elmondta, hogy a szálloda 271 elegáns, egyedileg berendezett szobával, illetve lakosztállyal várja a vendégeket. A szobák kialakítására, berendezésére is egyaránt jellemző az egységes elegancia, a keleties harmónia, a kényelem. Láttunk prémium és orientál szobát, lakosztályt, romantikus körágyat, a King lakosztályban pedig kényeztető pezsgőfürdőt is.
Mindannyiunk tetszését elnyerte az Onyx étterem belsőépítészeti megoldása, mely nevét a falba illesztett, jótékony hatású féldrágakőről kapta. Kezünkbe vehettük az étterem étlapját, és megcsodáltuk az ízlésesen megterített asztalokat.
Látogatásunk végén a tapasztalatainkat összegezve megfogalmazódott bennünk: milyen jó lenne itt dolgozni! Miközben sétáltunk ebben a harmóniát árasztó épületben, láthattuk azt is, hogy az itt dolgozók fegyelmezetten és szakértelemmel végzik a munkájukat, érezhető a törődés, a figyelem, amit a vendégeiknek nyújtanak.
A szállodában eltöltött egy órában mi is - mint ahogy a hotelben pihenők - egy igazi „Spirit”uális élményben részesülhettünk.

12. b panziós, falusi vendéglátó osztály