RENDÉSZTÁBOR BALATONAKALIBAN 11. C 2013/2014.

A 2013/2014-es tanév nagyon bulisan fejeződött be az osztályunk, a 11. C számára. Mivel a közösségünk fele rendész képzésben tanul, szakmai táborozáson vehettünk részt a tanév utolsó hetében.
Az iskolánk Balatonakaliban lévő ifjúsági táborába utaztunk, ahol osztályunk 5 napot töltött el. Itt közösen tudtuk kipihenni a tanév fáradalmait, s szó szerint játszva tanulhattunk a leendő szakmánkról.
Már az egyénileg és a csoportokban történő megérkezéskor adódtak vidám pillanatok, főleg a szállás elfoglalásával.
Első nap még csak rendezgettük az ideiglenes otthonunkat, és áztattuk magunkat a „Magyar tengerben”. A következő napok viszont igazán izgalmasan teltek. Egyik nap a rendőrségtől jöttek hozzánk 2 szép, nagyon okos rendőrkutyával. Drogos bemutatókat, pszichológiai foglalkozást is tartottak, amit az egész osztály hatalmas érdeklődéssel fogadott. Beöltözhettünk kommandós felszerelésbe, fegyverek élethű másával, részegszemüveggel ismerkedhettünk. Sőt, Dominik (akaratunkon kívül) még egy valódi paprika sprayvel is közelebbi ismeretségbe került, s bár egyikünk sem irigyelte azokban a percekben, ő hősiesen viselte a kellemetlen, égő érzést. Végül totó formájában adhattunk számot a frissen megszerzett tudásunkról. A rendőrségi bemutató az egyik osztálytársunk közreműködésével zárult, ahol átélhettünk egy igazi kutyás elfogást. Ezekben a pillanatokban egy valódi bűnügyi filmben érezhettük magunkat: még jó, hogy Renátó volt a gyorsabb, s be tudott ugrani a kutya elől a faházba...
A délutáni program általában strandolás volt a parton. Az időjárás is nekünk kedvezett, hiszen egész héten ragyogóan sütött a nap. Így sokat tudtunk fürödni, napozni és több közös kinti programot szervezni. Egyik nap például elmentünk a Zánkán lévő drótkötélpályára. Nagy élmény volt számunkra ez a kirándulás is, pont olyan, mint az egész együtt töltött hét.
A kísérő tanáraink is kitettek magukért, a konyhai „hadtápot” nagyon jól felszerelték. Bőségesen kaptunk reggelit és vacsorát, az ebédet néhányszor étteremben oldottuk meg, hol pedig pizzát rendeltünk magunknak.
Az esték is igazán hangulatosan teltek. A közös grillezések, beszélgetések, zenehallgatás, tánc és a közösségi játékok, vetélkedők még jobban összekovácsolták a már amúgy is összetartó osztályunkat. Jó volt utolsó este nem iskolai körülmények között, hanem Akaliban, a táborban átvenni a bizonyítványunkat.
Köszönjük kedves igazgatónőnknek, hogy elengedett minket az iskolaidő utolsó hetében erre a csodás nyaralásra. Köszönhetjük a nagyszerű osztályfőnökünknek (Éva néninek) és volt történelem tanárunknak, Gyuri bának, akik megszervezték nekünk ezt az élményekben gazdag pár napot. De magunknak is megköszönhetjük, mivel mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy ilyen jól sikerült ez a csapatépítő tábor: gyakorlatilag teljes létszámmal jelen voltunk, s mindig akadtak köztünk vállalkozó, ügyes, kreatív emberek, bármilyen feladatról vagy poénról volt is szó. Biztos vagyok benne, hogy az idei tanévben jó érzéssel gondolunk majd vissza a nyáron együtt töltött napjainkra, melyek erőt adnak a tanuláshoz, az érettségire készüléshez. A közösen átélt pillanatok és az elmélyült barátságok, a sok-sok rólunk készült hangulatos fotó pedig igazi emlék lesz majd egyszer mindannyiunk számára. Vép, 2014. szeptember 1. Fülöp Dalma 12. C