RENDŐRNAP – VÁROSLIGET

Április végén, egy szombati napon iskolánk 35 rendész tanulója rendőrnapon vehetett részt Budapesten a Városligetben. Az egész napos program rengeteg lehetőséget kínált: kutyás bemutató, lovas bemutató, tűzoltóautó-kiállítás, rendőr-helikopterek bemutatója …
Számtalan sátor is sorakozott a Városligetben: rendőr szakközépiskolák adtak tájékoztatást, és a rendőrség munkájához kötődő intézmények mutatkoztak be. Legtöbb helyen játékos feladatok is várták az érdeklődőket (puzzle, totó,…), s természetesen a jutalom sem maradt el sosem. Lehetett gyűjteni cukrot, csokit, tollat, de legnagyobb sikere mégiscsak a héliumos lufinak volt.
Az időjárás is kegyes volt a csapathoz, szikrázó napsütésben bolyonghattunk a Városligetben. (Igaz, ennek az ebéd környéki sorban állásnál nem kifejezetten örültünk.) Jól megpakolt úticsomagot is kaptunk, amely mellett nem maradhatott éhen senki. Ajándékként elhozhattuk a feliratos sapkát (ami végül annak ellenére jól jött, hogy az elején nem is akartuk hordani), és még Zsaru magazint is kapott minden résztvevő.
Leszámítva azt, hogy meglehetősen korán kellett kelni ezen a szombati napon, és elég sokat is kellett utazni, egy jó hangulatú kiránduláson vehetett részt, aki eljött.
Köszönjük a lehetőséget!

KVJ