Prevenciós előadás társadalom és kommunikáció órán

2017. március 14-én társadalom és kommunikáció óra keretein belül a szombathelyi RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársának kíséretében egy alkoholizmusból kigyógyult hölgy beszélt a 10. c osztály rendész tanulóinak az életútjáról, függőségéről, alkoholista „karrierjéről”.
„Amikor beléptem az osztályterembe, vegyes érzelmek kavarogtak bennem. Kíváncsi voltam, hogy vajon egy érdekes és tanulságos előadásban lesz-e részünk, vagy egy unalmasban. Amikor először ránéztem a hölgyre, furcsának tartottam, hogy az arcán mennyire látszanak az egykori alkoholizmus jelei.
Mikor a RÉV Szolgálat munkatársa beszélni kezdett, eleinte arra gondoltam: ehhez hasonlót már hallottam. Attól tartottam, hogy 45 percig tartó unalom következik.
De nem. Ahogy a hölgy elkezdte a múltját mesélni, senki nem gondolta volna, hogy ilyen izgalmas lesz. Nem volt lehetőségem másra figyelni, csak az ő beszédére! Olyan volt, mintha egy filmbe illő történetet mondana, csak sajnos ez mind megtörtént vele.
Nagyon meglepett, hogy egy ember a munkahelyén is alkoholistává tud válni, olyannyira, hogy a gyermekeivel se foglalkozzon, végül hajléktalanná váljon. Nagyon mélyre merült függősége révén, ám a segítő intézmények és saját akaratereje révén a történet „happy end”-del végződött. Már 7 éve nem iszik, újra van lakása és dolgozik is.”

Babai-Mező Borbála