A Földművelési Minisztérium helyettes államtitkára meglátogatta az iskolánkat

2014. december 2-án Román István, a Földművelési Minisztérium helyettes államtitkára rövid látogatást tett iskolánkban
A tanműhelyeink megtekintése után oktatási szakemberekkel találkozott, ahol beszélt az agrárszakképzés jelenlegi helyzetéről és a minisztérium jövőbeli terveiről.
Arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy az agráriumban a szakképzés a jól működő tangazdaságokra alapozhat, ezért ezt a területet erősíteni és fejleszteni kívánják.
„Román István szerint az agrárszakképzésben is tervezik a gyakorlati képzést előtérbe helyező duális szakképzés bevezetését, amely szavai szerint különösen jól működhet a gépész- és mezőgazdasági gépész szakmák oktatásánál. Ugyanakkor például a növénytermesztés és az állattenyésztés területén is komoly, sőt egyre bővülő szerepet szánnak a jól működő tangazdaságoknak - tette hozzá.
Hozzáfűzte: uniós források felhasználásával korszerűsítenék a minisztérium fenntartásában álló - tangazdaságokat is működtető - szakképző intézmények gépparkját, eszközparkját és infrastruktúráját. A helyettes államtitkár szavai szerint a tangazdaságokat olyan látogatható "mintagazdaságokká" fejlesztik, amelyek segíthetik a mezőgazdasági szakmák iránt érdeklődő fiatalokat a pályaválasztásban.”
A helyettes államtitkár látogatásáról a Szombathelyi Televízió is tudósított (Híradó 2014. december 4.).
Ugrás a tudósításra

Forrás: MTI (www.kormany.hu)