Visszavár Kaposvár

Olvashatjuk Kaposvár tábláin a búcsúzó sorokat évről-évre, amikor hazafelé tartunk a somogyi megyeszékhelyről. Idén ősszel a Kaposvári Állattenyésztési Napokra látogattunk ide, és szívesen gondoltunk vissza a szakmai napra, mikor április 6-án újra megérkeztünk.
A Móricz Zsigmond Mezőgazdasági SZKI gondos előkészítő munkát követően mindig magas színvonalon valósítja meg szakmai rendezvényét. Mind a tanulók, mind a tanárok elégedettek lehetnek a számukra megrendezett szabadidős programokkal, melyek segítik kizökkenteni a diákokat a verseny okozta izgulásból. Az idei évben a Deseda tónál található látogatóközpontba látogattunk el. Sajnos a hajókázás a rossz idő miatt elmaradt, de a jó társaságban jól telt az idő.
A verseny nagyon izgalmas volt. Jobbnál-jobb, és szakmailag magas szintű előadásokat hallhattunk az ország minden szegletéből ideérkező tanulóktól.
A vidékfejlesztési szekció második és harmadik díja is iskolánké lett. Toldi Kitti előadása a második helyen, Kolompár Tünde előadása a harmadik helyen végzett. Kovács Kirill előadása az állattenyésztési szekció dobogójának harmadik helyére került. A "takarmányos" fiúk, Horváth Gábor és Józsa Róbert, színvonalas dolgozatuk elismeréséül különdíjat kaptak. A díjak kiosztása után már csak egy csokor árválkodott az asztalon, amelyet a legtöbb diákot felkészítő pedagógusnak adtak át, így én sem jöttem haza üres kézzel. Egykori iskolámba évek óta visszatérő felkészítő tanárént jól esett az elismerés.
Az út azonban itt nem ért véget, hisz másnap két tanulómmal Nagykőrösön vettünk részt a XVI. TDK-n.

Fazekasné Marton Mónika

GALÉRIA