Gépész tanulóink a budapesti AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon jártak


Iskolánk közel száz diákja 2014. január 30-án a hazai agrárágazat egyik csúcsrendezvényére, a Nemzetközi mezőgazdasági és mezőgép kiállításra látogatott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba.
Az AGROmashEXPO bemutatón a hazai gépgyártók és -forgalmazók nagyszabású bemutató keretében vonultatták fel a gépgyártás újdonságait, az AgrárgépShow-n pedig igazi gépkavalkádban volt részünk.
A szakmai nap rendkívül hasznos volt, mert a legkorszerűbb gépekkel és fejlesztésekkel ismerkedhettünk meg, köztük olyanokkal is, melyeket a nagyközönség számára most mutattak be először. Ezenkívül tájékozódhattunk a legújabb vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő menetesítő anyagok témájában, valamint a méréstechnika, agrárelektronika, automatizálás, logisztika körében is.
A kiállítás „slágere” címet tőlünk az a Claas Axion 850 traktor kapta, mely az idei évben elnyerte a Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat is, de a Lamborghini Nitro mellett sem tudtunk csak úgy elmenni.
Szerencsésnek bizonyult, hogy egy helyen és egy időben a gépeken kívül a Magyar Kert (parkok, kertek fenntartásának, művelésének gépei, eszközei) valamint a Szőlészet és Pincészet (technológiát felvonultató) szakkiállítást is megnézhettük, tanulmányozhattuk az aktualitásokat, a trendeket, az újdonságokat.
A szakmai nap megvalósulásához a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával együtt a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége és iskolánk Agrárszakoktatás Fejlesztéséért Alapítványa járult hozzá.
Támogató segítségüket ezúton is köszönjük.

SZs