Tanulóink a budapesti AGROmashEXPO kiállításon jártak


2016. január 28., reggel negyed nyolc. Mindenki itt van, indulhatunk! – hangzott el Varga Árpád tanár úr megnyugtató mondata. Útnak indultunk Budapestre, a 2016-os Agromash Expora. Útközben a buszon – mint ahogy az elmúlt években is – jó hangulat volt, mindenki arcán lehetett látni a kíváncsiságot, hogy vajon milyen szakmai újdonságokat tartogathat számunkra ez a rendezvény.
A fővárosi araszolás után megérkeztünk a Hungexpo területére. Látogatásunk első állomása az Axiál Kft. pavilonja volt, ahol bemutatták nekünk a kiállított gépeket. Mindannyiunk tekintete megakadt a 2016-os év traktora cím győztesén, a Fendt 1050-n. Ezt követően az IKR Gépker. Kft.-nél időztünk, ahol megismerkedhettünk az általuk kiállított eszközökkel és egy egyedi fekete Belarus traktorral.
A CHH Kft. standján betekintést nyerhettünk a modern magtisztítás és szeparálás módszereibe, valamint a munkafolyamatot végző gépek felépítésébe is.
Az Agrotec Magyarország Kft. standján a New Holland gyár legújabb fejlesztéseit láthattuk.
Utolsó megállónknál, az Agro Naplónál felvetették egy lehetséges együttműködés gondolatát, melyet szívesen fogadtunk.
A kiállítás rendkívül színvonalas és hasznos volt, megérte elmenni, mert láthattuk a legújabb technikai fejlesztéseket a mezőgazdaságban, és az aktuális szakmai kérdéseinkre is választ kaphattunk a szakemberektől.

Jobbágy Gábor, 11.C osztályos tanuló


GALÉRIA