Első helyen Szekszárdon

Tanulóink évről-évre számos szakmai újdonságot feldolgozva készülnek dolgozataikkal a szekszárdi Csapó Dániel Emlékversenyre. Az idei évben Horváth Gábor és Józsa Róbert az UBM szelestei takarmányüzem egy innovatív termékével, az egészszemű búzát tartalmazó broilertáp hatékonyságának vizsgálatával, előállításával és üzemi felhasználásával foglalkoztak. Az UBM munkatársai lelkiismeretesen segítették őket az információszerzés útján. A munka meghozta gyümölcsét, hisz a versenyen az első helyért járó kupát hozták el.
Idén második alkalommal indult a roma kultúra és hagyományok megőrzésével foglalkozó Kolompár Tünde a versenyen. A "Bazi nagy roma lagzi" vidám hangulatot varázsolt a versenyzőknek és bírálóiknak. A jó dolgozat és színes előadás a második helyezéshez segítette Tündit. Osztálytársa Toldi Kitti szakmájában igyekezett jeleskedni, és családi gazdaságuk fejlesztési lehetőségeiről, a falusi turizmusról tartott előadást. Kovács Kirill maradt az állattenyésztés mellett, és a szarvasmarhák takarmányozásának telepi kontrolljáról, saját vizsgálatairól tartott szakmailag magas szintű tájékoztatást.
A versenyről elégedetten tértünk haza. Tanulóink már évek óta elismert helyen szerepelnek e neves, mára már nemzetközivé vált versenyen.

Fazekasné Marton Mónika

Emléklapok