Csapó Dániel Emlékverseny 2014

A VM DASzK Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium évről évre megszervezi a Csapó Dániel Emlékversenyt, melyre a szakiskolás és szakközépiskolás diákoktól várnak 20-25 oldalas dolgozatot az állattenyésztés, növénytermesztés, vidékfejlesztés és az élelmiszeripari technológiák témaköréből.
Iskolánkból idén már másodszor vesznek részt a tanulók ezen a rangos versenyen.
Csóka Gábor 10.C és Jobbágy Gábor 9.C osztályos tanulók készítettek dolgozatot.
Csóka Gábor családjuk gazdaságát mutatta be a „Szürkemarha bio módra” című dolgozatában, hogy miként valósítják meg a gyakorlatban az ökológiai gazdálkodás elveit.
Jobbágy Gábor a helyi szárítóüzemeket hasonlította össze a piac tekintetében.
„Szárítóüzem a vidék szolgálatában”
című dolgozatából megtudhattuk, hogyan üzemel egy, az Agrocom2000 Kft. tulajdonában lévő korszerű szárítóüzem.
Az írásműveket 2014. március 21-én mutatták be 10-10 percben egy háromfős bíráló bizottság előtt Szekszárdon. Sajnos az első 3 díjazott közé nem jutottak be, de büszkeségre ad okot talpraesettségük és szakmailag is kiváló előadásuk. Majnay Gábor, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatóságáról érkezett, külön gratulált tanulóinknak szakmai munkájukhoz, színvonalas előadásukhoz.
Az iskolánk minden tanulója és tanára nevében köszönjük a két lelkes diákunknak, hogy nívós munkájukkal képviselték az iskolánkat.

Fazekasné Marton Mónika
felkészítő tanár

GALÉRIA