Gilice „ragasztó”

avagy csapaterősítés a gólyák között

Egy közösséghez tartozás érzését sok minden erősítheti: a közösen átélt pillanatok, az együtt megvívott csaták és azok a tradíciók is, melyek az elődök által összekötik a múltat a jelennel.
A közösségépítés új színfoltjaként és remélhetőleg hagyományteremtő szándékkal indult útjára iskolánkban az a rendezvény, mely az új diákjaink, a gólyák összekovácsolását tűzte ki céljául

A színes, vidám vetélkedőről Miklós Mónika 9. c osztályos tanuló írását olvashatjátok.

A leány és fiú focicsapataink óriási szurkolótábor előtt küzdöttek. Hatalmas ováció kísérte a sportolók minden eredményes megmozdulását.
Rövid szünet után mindegyikünk húzott egy színes cédulát, ez alapján 4 vegyes csapatot alkottunk, s a délután további feladatait új csapattársainkkal oldottuk meg. Az eredményes szereplés érdekében össze kellett fogni a csoportban. Tetszett mindenkinek ez a „kavarás”, mert így mindenki megismerkedhetett azokkal a diákokkal, akiket csak a folyosón, látásból ismertünk.
A csapatok 4 körben mérkőztek: volt lekvároskenyér-evő verseny, kvíz, logikai játék és ügyességi feladat. Minden állomáson egy-egy 9.-es osztályfőnökünk zúdította ránk a megoldandó problémákat.
A sok taktikázás, ügyeskedés, logikázás után közös uzsonnával zártuk a délutánt: rengeteg lilahagymás zsíros kenyér, lekváros kenyér, tea fogyott el, miközben jókat beszélgettünk a társainkkal és tanárainkkal is.Jó hangulatban indultunk 4 órakor a tanulószobára – illetve a bejárók a buszra, vonatra.
Köszönjük ezt a vidám délutánt osztályfőnökeinknek, Kata néninek, Marica néninek, Pathy tanárnőnek és Günti bának, valamint a tesi tanárainknak, Marika néninek és Balázs bácsinak is.

Az „összeragasztás” tehát jól sikerült: a kilencedikesek már most egy igazán nagyszerű csapatot alkotnak.